Skip to main content

Cultura

Una colomenca dissenya el cartell de les Festes de Maig

  • Marina Tovar

Claudia Ceciliano García, una noia colomenca de 20 anys, ha dissenyat el cartell de les Festes de Maig 2024 de Badalona. La seva proposta ha resultat escollida d'entre les 46 obres presentades per l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo.

El cartell que il·lustrarà una de les festes més populars de la ciutat veïna mostra, en colors vius i repartit en quadrats i rectangles, elements representatius de Badalona, com el Dimoni, el mocador, la pirotècnia, el foc i les onades del mar (part de l'escut de la ciutat). "El quadrat m'encaixava bé amb la idea d'incloure-ho tot", explica l'artista. 

La colomenca està cursant el 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Impresa, després d'haver passat pel batxillerat artístic del mateix centre. De petita, Ceciliano volia ser dissenyadora de moda i l'encantava dibuixar dissenys de núvies, però ha descobert que el disseny gràfic és la seva veritable passió. "M'ha fet molta il·lusió que escullin el meu cartell, tot i no ser la meva ciutat", expressa Ceciliano. "També m'agradaria fer-ho per Santa Coloma". 

Des de 2007, els alumnes del Pau Gargallo signen l'autoria del disseny del cartell de les Festes de Maig, gràcies a un concurs convocat entre l'Ajuntament de Badalona i l'escola per incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica de joves artistes i dissenyadors.