Skip to main content

Cultura

Després de 25 anys, Aleix Perarnau deixa el bar Línia Uno

  • Marina Tovar

Després d’incomptables nits, milers de begudes servides, centenars de clients fidels,  1.400 concerts i 25 anys, Aleix Perarnau s’ha acomiadat del bar Línia Uno.  No és, però, un adeu definitiu, el barman continuarà col·laborant amb el que ara és Ateneu Línia Uno, ajudant amb la programació dels concerts i altres exposicions culturals que s’hi fan habitualment.

Obert des de 1977, amb el nom de bar Nazarín, és el bar nocturn més antic de la ciutat. En el 86, es va transformar en el bar Línea Uno, amb una aposta per les actuacions culturals i una forma d’oci diferent. Perarnau era un dels clients habituals del local, i l’any 1998, ell i el seu germà van agafar el relleu de l’antic propietari.

“No m’imaginava que estaria 25 anys aquí, ni que faria tants concerts, vam anar fent i quan ens n’hem adonat hi he estat mitja vida”, explica el barman. El desgast físic i mental que comporta tenir un bar han motivat la seva decisió de marxar, però no se’n va amb les mans buides. “M’emporto una segona família del bar, clients i músics, hem conegut gent molt maca”.

El bar seguirà obert

L’Ateneu Línia Uno continuarà obert, promocionant la música, a les mans d’un nou propietari.  Per a Perarnau, l’existència dels bars musicals és vital per la cultura. “Cap músic pot començar tocant al Palau Sant Jordi, hi ha d’haver llocs on les persones puguin expressar el seu art. Hi haurà qui pugui aportar cantant o fent fotos, i n’hi ha que no tenim aquest talent i podem ajudar des del sector privat”.