Skip to main content

Cultura

L'Institut La Bastida passarà a ser un centre d'FP integrada

  • Marina Tovar

L’Institut La Bastida deixarà d’oferir, a partir del curs 2024-2025, el curs de primer de l’ESO i de Batxillerat.  Any rere any tancaran les altres línies fins que el centre deixi d’impartir educació secundària i es converteixi en un centre de formació professional integrada. Serà un dels primers instituts d’aquest tipus de Catalunya després que la Generalitat hagi aprovat un decret per afavorir el desplegament d’aquests centres, que oferiran formació per obtenir certificats i títols professionals. 

La decisió ha estat acordada amb l’Ajuntament, en el marc d'una reordenació de l'oferta educativa pública de Santa Coloma. El consistori ha escollit la Bastida per ser un dels instituts amb menys demanda, on ja s’oferien cicles de formació professional. La baixada d’alumnes de secundària també ha sigut un dels motius.

El filtratge d’aquesta informació abans del que s’esperava ha contribuït a generar alteració i queixes entre les famílies, sobretot pels de quart d’ESO que no podran acabar els seus estudis al mateix centre. Tot i que el destí de La Bastida no canviarà, l’Ajuntament tornarà a parlar amb l’Institut sobre la gestió dels estudiants.