Skip to main content

Cultura

El Teatre Sagarra estrena temporada amb Sílvia Abril

  • Marina Tovar

El Teatre Sagarra estrena la nova temporada el pròxim 26 de gener. Sílvia Abril i Lluís Villanueva seran els primers en pujar a l’escenari amb la comedia Benvingut Mr. Bojangles, dirigida per Paco Mir. Al dia següent, el 27 de gener, es recorda l’entrada de les tropes franquistes amb un espectacle de memòria històrica Papers de la Guerra, inspirat en el dietari de guerra d’un soldat.

La temporada comença amb dos plats forts i es manté en la mateixa línia fins al juny. Entre els noms amb més ressó es troben l’humorista Pep Plaza, amb l’espectacle El substitut que s’estrenarà a l’abri. El seu homònim, Pep Tosar, presentarà Amb la claredat augmenta el fred, un espectacle teatral elaborat en residència en el mateix Sagarra. El conegut actor Carlos Cuevas forma part del repartiment de l’obra Jauria, que relata el crim de la Manada. I l’actor Pep Munné, amb Las rosas de papel, on interpretarà al poeta Jaime Gil de Biedma.

La nova temporada està formada per quatre programacions diferents. La més coneguda, la programació estable, tindrà 18 obres entre les quals hi ha espectacles musicals del XI Festival de Blues de Santa Coloma i del Flamenc-on. Dins d’aquest s’engloba el segon cicle de Donescena, que busca donar protagonisme a les dones en el teatre. Creat amb la col·laboració de la Ciba, dins d’aquest cicle trobem Gloria, una obra de la companyia local Carro de Baco i Dopaland, dirigida per l’actriu i dramaturga colomenca Eu Manzanares.

Tres programacions més

Per altra banda, la nova temporada inclou els especials Sagarra, organitzats per entitats externes, com el Concert d’Hivern del patronat del Plec i els amics de la Sardana i l’obra de l’Inspector de la companyia La Colmena, entre d’altres. I la programació d’escena Santa Coloma, amb l’obra Coses de Dones, del grup de Teatre Ramboia i l’Escola de Música “Musicaula”; un concert de Morton i Marco Fonana (Santako Music); la presentació d’un curt elaborat pel colomenc Rafa Berdún, Sin noticias del frente i un espectacle del Mag Fleky.

També s’inicia una nova programació escolar, amb quatre obres per endinsar als més petits al teatre.