Skip to main content

Cultura

L'IES Numancia queda segon en un concurs nacional de nadales

  • Marina Tovar

Els alumnes de Química de 2n de Batxillerat de l'IES Numancia han quedat segons en la categoria d'estudiants del I Concurs Nacional de Nadales Científiques. Amb la versió científica de Mi burrito sabanero, que han anomenat Mi metanito navideño, dotze alumnes liderats pel professor Pedro García s'han classificat en el certamen organitzat pel I'Institut de Síntesis Química i Catàlisis Homogènia (ISQCH).

La nadala Mi metanito navideño està disponible al canal de youtube de l'ISQCH. Els dotze alumnes i el professor han creat un vídeo musical, amb una lletra ben original sobre els àtoms. García explica que ha sigut una forma de trencar la rutina amb els alumnes, fer pinya i fomentar la participació de la classe. Des de la lletra fin a les animacions, tot ha sigut creat per ells. El professor ha quedat sorprès de la motivació dels joves i té intenció de repetir el projecte l'any que ve. 

Tant en la categoria d'estudiants com en la d'adults han participat concursants de les diverses comunitats autònomes d'Espanya. L'entrega de premis va tenir lloc a Saragossa. Els alumnes del Numancia van compartir el segon premi amb l'IES Azuer de Ciudad Real i la seva cançó "Campana Sobre Molécula". Els guanyadors han obtingut un certificat, una visita als laboratoris i un regal científic-navideny. L'ISQCH ja ha anunciat una segona edició per al 2024.