Skip to main content

Cultura

Arribada i Cavalcada de Reis 2024 a Santa Coloma

  • Carlos Alcivar

Els Reis Mags es preparen per a visitar la ciutat. Demà 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de Santa Coloma acompanyats de diverses carrosses i comparses del més alt nivell, com cada any.

A partir de les 15.30 hores, en la Pista d'Atletisme Antonio Amorós, els patges reals recolliran les cartes dels nens i nenes de la ciutat que encara no hagin enviat les seves cartes a les seves majestats d'Orient en aquesta última oportunitat. A les 16 hores, tindrà lloc l'arribada dels reis Mags en les mateixes pistes d'atletisme. El temps és or i queda molt per preparar. Els Reis Mags i els patges han d'estar llestos per a les 17.30 h, hora en què la cavalcada començarà. El recorregut tampoc ha variat i serà el mateix de l'any passat.

Les carrosses sortiran des de l'avinguda Puig Castellar, en els Cúbics, seguint pel carrer  Aragó, Balears, Santiago Rusiñol, avinguda Anselm de Riu, Francesc Macià, Santa Coloma, Banús, Irlanda, rambla de Sant Sebastià, rambla del Fondo, carrer Mozart, Wagner, Mossèn Jacinto Verdaguer, Sant Just, avinguda de la Generalitat i plaça de la Vila.

El consistori ha volgut remarcar també diversos espais habilitats per a persones amb discapacitat en la plaça de la Vila, plaça Manelic i en la rambla de Sant Sebastià, just en l'encreuament del carrer Irlanda amb Doctor Pagès. Els caramels que es llancin enguany, també seran sense gluten, aptes per a totes les persones celíaques.

S'estima una arribada sobre les 20.30 hores, en la plaça de la Vila, on els Reis Mags finalitzaran la seva cavalcada. L'any passat, va haver-hi diverses companyies artístiques i de teatre. És el cas de la Compagnia Teatre Per Cas, Dolç Compania i Giants of Light. Encara no s'han confirmat què companyies artístiques vindran a Santa Coloma.

Així i tot, la il·lusió dels nens i nenes per la cavalcada de reis comença a notar-se, amb les diferents bústies màgiques repartides a la ciutat i el campament de la Fada Missatgera, on també es recullen les cartes i desitjos per a aquest 2024. La cavalcada de reis serà l'última activitat de la campanya de Nadal.