Skip to main content

Cultura

Arrenca la Diada de Santa Coloma, la festa patronal de la ciutat

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma celebra avui la seva festa patronal. El 31 de desembre, la ciutadania colomenca gaudirà de les diferents activitats programades i populars per commemorar la màrtir Santa Coloma.

La Diada començarà el 31, a les 10 h, amb la Cercavila Gegantera i  l’anada d’ofici cap a l’Església Major. Precedides pels trabucaires i els Gegants Vells de la ciutat. El recorregut serà el següent: plaça de la Vila, Anselm Clavé, Rafael de Casanova i Jaume Gordi. 

Els Tocs d’avís seran a les 10:30 h, a l'Església Major, seguit de l’Ofici de Festa Major. Quan acabi la missa, en què les autoritats estaran presents, la cercavila gegantera tornarà fins a la plaça de la Vila per l’Audició i ballades de sardanes, cap a les 12 h, acomiadant l’any amb la participació especial de la Cobla Contemporània

Gegants i Gegantons de Catalunya, Nous, Vells i Capgrossos acomiadaran l’any amb l’última cercavila gegantera de Festa Major d’Hivern, a les 17:30 h, també a la plaça de la Vila.

L’última activitat de la Diada serà el Correfoc d’Hivern, a les 19 h, al parc dels Enamorats i a càrrec de la Colla Vella de Diables que també celebra quaranta anys d’aniversari.