Skip to main content

Cultura

Torna el Mercat iberoromà el 3, 4 i 5 de novembre

  • Carlos Alcivar

Durant els dies 3, 4 i 5 de novembre, d’11 a 23 hores, el Mercat Iberoromà torna a celebrar-se a la ciutat.  La Plaça de la Vila gaudirà un any més d’una fira tematitzada en l’època romana. El mercat és d’entrada gratuïta per visitar les diferents activitats al centre.

Organitzat per Galaico Edicions i amb la col·laboració de l’Agrupació de Comerç i la Indústria de Santa Coloma  i Gramenet Turisme, el Mercat Iberoromà comptarà amb dotze espectacles diaris i seixanta parades d’artesanies i gastronomies de diferents punts d’Espanya i tallers d’oficis tradicionals. La tematització del mercat s’estèn al voltant del  Mercat Sagarra i l’Avinguda Generalitat, amb la presència de centurions, legionaris romans, arquers, botxins i acusats i gladiadors. Aquests últims disposaran d’una Escola de Gladiadors que podran visitar totes les famílies. A l’Escola de Gladiadors s’ensenyarà, amb humor, les tàctiques marcials de combat, com també proves físiques amb cordes, caminar per troncs, la utilització d’espases i llançament de catapultes. L’horari de l’escola serà cada jornada a les 12:30 h i a les 18 h.

Cada dia a les 17 h, hi haurà també una competició de tir amb arc. A més, el Mercat Iberoromà compta amb shows i actuacions de companyies de teatre i circ per animar l’ambient. A la plaça, hi haurà execucions a reus acusats de delicte. Una actuació per part del botxí. El centre de la ciutat quedarà adornada amb més de cinc-centes decoracions d’estandards, escuts i banderes.

Un esdeveniment que va aconseguir les visites de trenta mil persones l’any passat.