Skip to main content

Cultura

Avui a les 18h començarà la Gran Rua de Carnestoltes

  • Marina Tovar

La Gran Rua de Carnestoltes de Santa Coloma sortirà a les 18h des de la plaça del Rellotge. D'allà, recorreran tot el carrer de Mossèn Jacint Verdaguer fins a arribar al carrer Sant Just. Al final del carrer, giraran a la dreta per pujar per l'avinguda Generalitat fins a acabar a la plaça de la Vila.

La desfilada durarà prop d'una hora, cap a les 19h començaran a arribar les comparses a la plaça, mostraran la coreografia i les disfresses davant de l'escenari i s'aniran distribuint per la plaça. De mica en mica, completaran el recorregut les 34 comparses, i s'escollirà les tres entitats guanyadores: la més marxosa, la més original i la més artística.

A partir de les 16:30h, quan es concentrin les diferents comparses a la rambla del Fondo, entre els carrers Bruc i Beethoven, es podran produir retencions puntuals de trànsit i afectacions a la xarxa urbana d'autobusos en aquesta zona. A les 17h, es tallarà el trànsit al carrer Wagner, davant de la plaça del Rellotge, i es desviarà la circulació pel carrer Mozart. Durant l'itinerari de la rua s'anirà tallant el trànsit al pas de les carrosses.

2.500 persones formaran part de la Gran Rua

Gairebé dues mil cinc-centes persones participaran a la tradicional Gran Rua de Carnval. Estaran dividits en 30 comparses, algunes de més petites amb setze membres i d'altres amb més de dues-centes persones, aglutinant en total unes 2.500 persones. Entre altres, podrem veure pirates, egipcis, dracs, personatges futurístics, lacasits gegants i moltes més disfresses.