Skip to main content

Cultura

La TSMA interpel·la els joves en una jornada festiva

  • Toni Salvador

La comissió d'entitats de la Taula de Salut Mental i Addiccions s'apropa als joves de Santa Coloma en una jornada festiva i reivindicativa al Mas Fonollar. Demà dissabte 25, l'equipament municipal acollirà una llustrosa programació musical per conscienciar els adolescents i joves adults sobre el món de la salut mental i les addiccions, a més de denunciar la manca d'atenció i recursos per part del Departament de Salut en aquest àmbit.

"L'únic que pretenem és informar els joves abans que donin qualsevol passa", expliquen des de la comissió d'entitats de la TSMA. Pel que fa a les reivindicacions, la desatenció de la salut mental i les addiccions a través dels equipaments municipals -CSMA, CSMIJ i CAS-, els quals acusen una falta perllongada de personal des de fa anys, copsa el discurs. "Cal més atenció professional que no es basi en les pastilles. Necessitem més teràpia i menys medicació", denuncien sobre una de les grans conseqüències de la manca de psicòlegs, psiquiatres, però també d'educadors socials, terapeutes ocupacionals i assessors legals en la salut pública.

La música, el fil conductor de la jornada

De la mà de les reivindicacions i la conscienciació sobre salut mental i addiccions, la música serà qui guiï la jornada. A les 16:15 hores, la batukada Perkuloma liderarà un seguici que partirà de la plaça de la Vila i recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar al Mas Fonollar.

A partir de les 16:45, el centre de recursos per a joves serà la seu d'una desena de grups musicals i DJs que ambientaran la festa fins a concloure amb la lectura del manifest al vespre, a les 20:15. Al final de la notícia pots consultar el cartell de l'acte, amb el títol "Potser creus que no va amb tu?".