Skip to main content

Cultura

Tota l'oferta educativa de la ciutat a la Fira Santa Coloma Orienta

  • Xavi López

Demà 24 de març, tindrà lloc a la plaça de la Vila, la Fira Santa Coloma Orienta, en horari de 9 a 19 hores, on es mostrarà l'ampli ventall d'oportunitats formatives que ofereix la ciutat. Aquestes opcions inclouen des de les formacions reglades, com ara la Formació Professional o la Universitat, fins a la formació ocupacional o la formació en idiomes.

La fira disposarà de més de 20 estands, on els visitants podran trobar informació sobre tots els itineraris formatius postobligatoris i ocupacionals que ofereixen els instituts, centres de formació d'adults, escoles d'idiomes, centres de formació ocupacional i universitats. També hi haurà la presència dels serveis municipals d'Educació, Joventut, Igualtat, Convivència i Esports, que explicaran tots els projectes en aquests àmbits. Entre ells, es destacarà l'acompanyament en els processos de tria o de retorn a la formació adreçats a totes les persones de la ciutat. Santa Coloma considera l'orientació acadèmica com un dels recursos clau per a la reducció de l'Abandonament Escolar Prematur.

Durant la jornada, es realitzaran demostracions pràctiques d'alguns dels estudis o dels projectes que desenvolupen els centres educatius. A més, hi haurà un espai d'intervencions breus cada hora, anomenat "speaker corner", on es tractaran temes com "Passos a seguir per triar uns estudis", "Autoconeixement", "Què fer si no es finalitza l'ESO" o "Les competències més demandades en el mercat laboral actual".