Skip to main content

Cultura

El festival Dansa Metropolitana arriba a Santa Coloma

  • Xavi López

La sisena edició del festival de Dansa Metropolitana ja ha començat a Santa Coloma. Aquesta celebració cultural es centra en la dansa i recull la participació de diversos municipis de l'àrea metropolitana. Enguany, la temàtica està centrada en l'arquitectura i es presenta amb el nom de "Liminar". 

Aquesta iniciativa innovadora permet als espectadors gaudir de la dansa mentre visiten edificis emblemàtics. La programació d'aquest festival inclou espectacles de ballet de gran nivell i una àmplia gamma d'activitats gratuïtes, tant en espais públics com en instal·lacions municipals. El programa va començar el 11 de març a Santa Coloma amb l'espectacular actuació de l'escola de dansa urbana, BdanceBarcelona, a més dels solos de dansa presentats per Claire Ducreux. El mateix dia, el Colectivo Premohs va realitzar un taller al Sagarra que explorava un llenguatge experimental que combinava diferents tècniques de dansa.

A partir de demà, es reprendran les representacions de ballet del festival. Demà dijous 16 a les 20:30h, es presentarà Colectivo Premohs al Sagarra amb l'espectacle «Levantaos desde dentro», que suposa un viatge als orígens mestissos de la companyia andalusa. Les entrades ja s'han exhaurit. 

El 17 de març a les 19 h, la companyia Wang Ramirez actuarà també al Sagarra amb peces de dansa i teatre que combinen hip-hop, ballet, dansa contemporània i arts marcials. Les entrades es poden adquirir a través del lloc web teatresagarra.koobin.cat. 

El 19 de març a les 12 h, es podrà gaudir d'un espectacle gratuït d'ERTZA / Led Silhouette + Marcos Morau al Molí d'en Ribé. ERTZA és una companyia de ballarins i coreògrafs dirigida per Asier Zabaleta que va néixer el 2004. Led Silhouette, per la seva banda, és un col·lectiu creatiu format per artistes amb diverses disciplines de dansa i influències de l'art contemporani.

 El 22 de març a les 19 h / 19:45 h, es podrà visitar la mostra fotogràfica «Vanishing Act» a Can Sisteré (fins al 23 d'abril) de Jordi Vidal Sabata. En aquest espectacle gratuït, una ballarina improvisarà i interactuarà amb les fotografies i els vídeos de l'exposició.

 El 24 de març a les 18 h, a la Plaça de la Vila, es representarà «Vida faunal» de Pol Jiménez. Aquest espectacle participatiu adoptarà la forma d'una processó que involucrarà dones de Granollers, Sabadell i Santa Coloma majors de 50 anys, amb la col·laboració de La CIBA. El 24 de març a les 20 h, al Teatre Sagarra, es presentarà «Cowards» d'Àngel Duran Performing Arts, un duo enèrgic sobre la construcció masculina. Les entrades es poden adquirir a través del següent lloc web

Finalment, el 25 de març a les 12 h, les escoles de dansa de Santa Coloma s'uneixen en un gran espectacle entre el Mercat de Sagarra i la plaça Manelic, que serà gratuït i servirà per tancar aquesta edició del festival.