Skip to main content

Cultura

La plaça de la Villa acollirà l'acte commemoratiu del 8M

  • Xavi López

Durant tot el mes de març, Santa Coloma celebrará el Dia Internacional de les Dones, el qual commemora demà dia 8. L’Ajuntament ja té programades més de quaranta activitats de caire feminista en què intervenen tots els departaments del consistori. 

El dia gros, com és d’esperar, és demà, homenatjant l’any 1909, quan 129 empleades de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York van ser assassinades mentre protestaven per exigir drets laborals. A les 18h, la Plaça de la Vila acollirà l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones sota el nom “Som feministes”. Serà un acte participatiu i reivindicatiu, obert a tota la ciutadania, en el que es preveu la intervenció dels grups de dones de la ciutat. També es farà la lectura del manifest unitari i s’iniciarà des de la plaça de la Vila la marxa unitària pel 8M.  

Del programa també es poden destacar activitats que s’organitzen durant tot el mes. Trobem el “Cercle de dones”, on es pot connectar amb altres dones i compartir experiències, i “La tribu de criança”, una activitat dirigida a famílies amb infants per compartir el procés de criança en un espai segur i coeducatiu.

Hi ha presentacions, lectures, sopars, col·loquis, campanyes, concerts, tallers i visites guiades. Els temes que s’aborden inclouen la cultura restaurativa, les ciberviolències, els drets humans de les dones, el talent femení en la música i la identitat. Hi ha activitats per a nenes, adolescents, famílies i dones en general. 

Per acabar de completar el programa, hi ha diverses exposicions preparades. La Biblioteca Central organitza l’exposició “8M: aparador cultural” i un díptic amb recomanacions de dones del blues. Les dones del Centre Cívic Can Mariner, Singuerlín i Riera Alta presenten “Mujeres que crecen”, una mostra de les seves obres artístiques. “Dones en lluita” és una exposició que parla dels drets humans de les dones en el món i les seves lluites. Finalment, hi ha una mostra fotogràfica del bloc “Ellas” a la Biblioteca Central, que mostra la violència desfermada pels extremistes de Boko Haram per atacar les dones i destruir-les, així com la seva resiliència i lluita per canviar la situació.