Skip to main content

Cultura

Avui es lliuren el premis Ciutat de Santa Coloma al Sagarra

  • Xavi López

Avui, dia 1 de març, tindrà lloc la celebració de la Gala dels premis Ciutat de Santa Coloma, en el seu lloc habitual, el Teatre Josep Maria de Sagarra. El retard en la celebració d'aquesta edició s'ha atribuït a la pandèmia, que va provocar l'eliminació de la cerimònia el 2020, i al calendari congestionat de les Festes d'Hivern de l'any passat. Després de quatre anys sense concedir premis, el jurat ha decidit duplicar alguns dels guardons i especialment les mencions.

Només deu candidatures han estat presentades per les entitats ciutadanes, mentre que la resta han estat proposades pel mateix jurat, que ha arribat a decisions consensuades i unànimes. El jurat està format per una majoria de regidors i tècnics municipals, així com per diverses persones que representen la societat civil. Els noms dels premiats seran anunciat durant la mateixa gala, que seguirà el format habitual, amb actuacions diverses incloses.

Cal destacar que els esportistes estan exclosos de la Gala dels Premis Ciutat de Santa Coloma, segons les bases, ja que teòricament tenen una gala pròpia uns mesos més tard, organitzada per l'Àrea d'Esports. Aquesta exclusió implica que persones d'importància que porten el nom de la ciutat a nivell internacional no tinguin cabuda en la celebració dels premis més importants de la ciutat.

Foto: El jurat dels premis ciutat de Santa Coloma es va reunir al gener.