Skip to main content

Cultura

Els premis Ciutat de Santa Coloma es lliuren l’1 de març

  • Josep M. Roca

Més de quatre anys després, la Gala dels premis Ciutat de Santa Coloma tornarà a celebrar-se. Serà, finalment, l’1 de març -fora de termini perquè aquest premis corresponen al 2022- i el Teatre Josep Maria de Sagarra serà, com es habitual, el lloc del lliurament.

La pandèmia, que va fer eliminar l’edició de 2020, i el calendari sobrecarregat de les Festes d’Hivern 2022 són les causes adduïdes per justificar aquest retard. Quatre anys sense premis han fet que el jurat hagi decidit doblar alguns dels guardons i especialment les mencions. 

Les entitats ciutadanes amb prou feines han presentat deu candidatures, la resta las ha aportades el propi jurat que ha estat força unànim i consensuat en les seves decisions.  El jurat està format per una majoria de regidors i tècnics municipals i diverses persones que representen la resta de la societat civil. Els premiats en la present edició es coneixeran durant la pròpia gala que tindrà el format habitual de la resta de muntatges, amb diverses actuacions incloses.

Cal recordar que en la Gala dels Premis Ciutat de Santa Coloma s’exclou -així ho recullen les bases- premiar els esportistes, que teòricament tenen una Gala de l’Esport uns mesos més tard i que l’Àrea d’Esports ja està preparant. Aquesta realitat fa que persones de transcendència i que duen el nom de la ciutat arreu del món no tinguin cabuda en la festa dels premis més importanst de la ciutat.

Foto: El jurat dels premis ciutat de Santa Coloma es va reunir al gener.