Skip to main content

Cultura

Inicien les darreres cites del programa de Memòria Històrica

  • Toni Salvador

Durant el novembre continuen les activitats del programa de Memòria Històrica a la ciutat. Aquesta tarda, la biblioteca del Fondo acollirà la taula rodona "El PSUC i els moviments cristians a Santa Coloma", on intervindran persones pertanyents als moviments dels anys 60 i 70, exmilitants del PSUC, a més de recordar la figura de l'alcalde Lluís Hernández. I aquest divendres, el Teatre Sagarra estrenarà el monòleg "Carrer de Txernòbil". La setmana vinent i el desembre continuaran les activitats, i amb el Cap d'Any es conclourà el programa havent organitzat fins a 17 iniciatives durant aquest darrer trimestre de 2022.

El programa de Memòria Històrica va tenir com a punt de partida l'homenatge a la figura de Celestí Boada, alcalde de Gramenet del Besòs durant la república i afusellat per la dictadura el 18 d'octubre de 1939. Dins del programa hi ha encabides diferents esdeveniments organitzats des de l'Ajuntament així com des del teixit associatiu colomenc, els quals es despleguen en vuit espais de la ciutat.

Segons defensa la política del consistori en aquesta matèria, es tracta d'una oportunitat de rellegir el passat des d'una mirada crítica, una manera de fer justícia social i de construir un present honest i coherent amb la nostra història i la de totes aquelles persones que van patir la Guerra Civil, la repressió franquista i el feixisme en totes les seves variants.

Durant el mes de desembre s'inaugurarà una exposició sobre l'artista sevillà Helios Gómez, destacat per la seva proximitat a les diverses revolucions ideològiques i estètiques de la primera meitat del segle XX.