Skip to main content

Cultura

L'Esplai Mainada celebra el seu curs 40+2 amb sorpreses

  • Sara Simonet

L’Esplai Mainada celebra el seu curs 40+2  després de no poder festejar fa dos any el seu 40 aniversari per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Per fer-ho, la Mainada arrenca aquesta nou curs amb grans sorpreses.  Una d’elles, un concurs per dissenyar el logotip d’aquest curs, en el que els participants podran guanyar un lot de merchandising complert dels 40+2 anys de l’esplai. 

La solidaritat, la companyonia, la igualtat, la pau i la no violència, el respecte cap a tothom sigui quin sigui el seu origen o condició, són alguns dels valors que l’esplai ha intentat viure i desenvolupar al llarg d’aquests més de 40 anys d’història.

La tasca de l’Esplai Mainada suposa un complement necessari a l’oferta educativa ja existent a la ciutat. Es tracta d’una proposta de lleure alternatiu on passar-ho bé i gaudir del temps lliure, alhora que es pren consciència que el més important no és tenir sinó ser. Un espai on infants i joves poden reflexionar sobre els problemes actuals, sobre tot allò que els preocupa.       

Guanyador als Premis Boada

El centre va obtenir el guardó en els premis Alcalde Boada en la categoria d'entitat. Esquerra Republicana de Gramenet va ser l'encarregat d'atorgar el premi que reconeix la defensa de l'esplai dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. Fundat l'any 1980, descendeix de la tradició de lleure del Foc Nou a la parròquia Major de Santa Coloma i compta, per tant, amb una llarga tradició pel que fa a l'educació, a més de formar part del teixit que sustenta la identitat colomenca i els seus valors democràtics, humans i socials.