Skip to main content

Cultura

El Passatge Insòlit torna sense limitacions en la seva 17a edició

  • Xavier López

Demà comença la 17a edició del Festival Passatge Insòlit, dedicat a les arts del firaire. Durant els dies 21, 22 i 23 d'octubre els jardins del Museu de la Torre Balldovina acolliran gairebé tota la programació d’enguany, excepte l’acte inaugural que es farà al Teatre Sagarra. Després de dos anys afectats per la pandèmia, aquest 2022 el festival torna alliberat de restriccions, limitacions d’aforaments i obligades distàncies.

Aquest any la programació del festival es caracteritza per la seva internacionalitat. Per primer cop hi haurà un convidat vingut d’un altre continent, d’Àsia, concretament de l’Índia, per presentar un espectacle basat en una tradició mil·lenària: la dels titellaires kathpuli del Rajasthan. Aakaar Puppet Theatre, la companyia encarregada del show, farà un espectacle sense paraules que incorpora tècniques contemporànies i tradicionals.

En la programació del Passatge Insòlit es poden trobar espectacles propers a la performance que qüestionen la nostra relació amb els diners, que reflexionen sobre els estereotips de gènere, que es plantegen reflexions sobre la nostra relació amb els altres éssers vius amb els quals compartim planeta. Reflexionen sobre la nostra manera de viure i de relacionar-nos amb l’entorn.

El format de fira es mantindrà com en anys anteriors: atraccions sense motors, so sense estridències, mai per sobre de la conversa. Per a tothom que estigui interessat en el que ofereix el Passatge Insòlit, pot consultar-ne la seva programació a través d'aquest enllaç. En la mateixa web es poden adquirir les entrades.

Durant el festival, els pàrquings de la Plaça de la Vila i de la Rambla Sant Sebastià estaran d'oferta, amb la possibilitat de 3 hores d'aparcament per tant sols 1 euro.