Skip to main content

Cultura

Els Reis d’Orient busquen patges per la cavalcada 2023

  • Toni Salvador

A poc menys de tres mesos a la nit de reis, Melcior, Gaspar i Baltasar ja han realitzat la crida per participar en l'assenyalat esdeveniment de Nadal. Des del 17 d'octubre i fins al 4 de novembre, el termini d'inscripcions és obert per participar com a figurants de la Cavalcada de Reis que tindrà lloc el 5 de gener. Les persones interessades s'han d'adreçar a l'OIAC mitjançant una instància dirigida a la Coordinació de Cultura.

Amb l'objectiu de mantenir intacta la il·lusió i la determinació dels patges reals, els Reis d'Orient han marcat una sèrie de directrius que han de seguir els interessats en participar en la cavalcada. Aquestes bases són:

  • La selecció es fa per ordre d'inscripció
  • Es desestimaran peticions de qui hagi participat en les dues edicions anteriors
  • Tot i que no hi ha límit d'edat, es prioritzaran les sol·licituds dels més petits
  • L'alçada mínima (1,50 metres) determinarà la participació o no d'un figurant. si el dia de la prova de vestuari no dona l'alçada se substituirà per la següent persona de la llista d'espera
  • Es trucarà a tothom que hagi fet la sol·licitud per a comunicar si han estat seleccionats/des
  • Un cop complet el nombre de figurants, la resta de persones inscrites quedarà en llista d'espera.

També roman oberta la inscripció d'entitats que vulguin participar en la cavalcada. Segons informa el portal de l'Ajuntament, totes les comparses d'entitats han de disposar de vehicle i música pròpia. En afegit, la temàtica del vestuari dels seus figurants i decoració del vehicle ha d'anar d'acord amb la temàtica de la cavalcada de reis: qualsevol tema que tingui a veure amb Nadal, els nens, les joguines, els estels o els regals, per exemple.

Després de dos anys marcada per la pandèmia, aquesta cavalcada s'espera més multitudinària que mai. L'any passat, tot i la major normalitat que l'any anterior, encara hi havia mascaretes obligatòries. De fet, ses majestats no van poder treure-se-la ni tant sòls a l'arribada al camp de futbol de Can Zam.

Fotografies: Andreu Fernández