Skip to main content

Cultura

Comença una nova edició del programa Raïm i Cultura

  • Sara Simonet

Arriba una nova edició de Raïm i Cultura per celebrar la sisena Verema de la Vinya d'en Sabater. Com a propostes destacades del programa, durant els dies 8 i 9 d’octubre, es tornarà a fer la Mostra de Vins 2022. Enguany, es realitzarà al voltant del Mercat Sagarra i comptarà amb la presència de 6 cellers de la D.O. Alella, 2 vinoteques locals i 4 estands de restauració.

L’acte inaugural anirà a càrrec d’en François Chartier, el mundialment conegut crític de vins i considerat internacionalment com una de les personalitats més conegudes en la recerca de receptes i maridatges entre el vi i el menjar.El funcionament d’aquesta mostra de vins serà igual que el de la Mostra Gastronòmica, els assistents podran comprar a la carpa institucional copes de vi i tapes per valor d’entre 2 i 3 euros. Els diners recaptats aniran destinats a entitats solidàries de la ciutat, enguany relacionades amb la cura de la salut mental.

Altres coses a destacar d’aquest programa de Raïm i Cultura són la degustació de vins extremenys al Centre Cívic del Fondo el 13 d’octubre, on La Casa d’Extremadura convidarà a tastar productes de la seva terra acompanyats de vins de Bodegues Coloma de la mà del sommelier Paco Cordero, o la degustació i tast de vins gallecs al Parc Europa el dia 14. Ariños oferirà un petit homenatge a la seva terra amb una degustació dels seus espectaculars vins de la Bodega Tapias Mariñán (DO Monterrei). També hi haurà una degustació i tast de vins aragonesos el dia 20 d’octubre, on el sommelier de Bodegues Aragoneses de la DO Campo de Borja presentarà els seus caldos i parlarà del territori d’origen.

Per concloure els actes del programa es farà, el 27 d’octubre, un passeig pels vins andalusos, que permetrà als colomencs i colomenques conèixer vins originals dels diferents indrets d’Andalusia. Tothom qui vulgui tindrà l’oportunitat de conèixer el món del tast de vins de prop, des d’una òptica de ciutat. Seran quasi un mes de maridatges i degustacions, i, en definitiva, de recorreguts per diferents procedències vinícoles (Extremadura, Galícia, Aragó, Andalusia i Catalunya) sense sortir de Santa Coloma.

Fotografia: Andreu Fernández