Skip to main content

Cultura

Rosalía Mulero, compromís amb la dansa i la ciutat

  • Toni Salvador

La coneguda bailaora colomenca Rosalía Mulero ha impartit durant gairebé tot el curs 2021-2022 classes gratuïtes de castanyoles. Amb els seus més de 60 anys d'experiència a sobre dels escenaris, la bailaora ha volgut donar a conèixer i reivindicar la importància d’aquest particular i característic instrument, propi del flamenco.

Al voltant d'unes 30 dones de totes les edats han participat als cursos, i el passat 19 de juny van poder mostrar els seus nous coneixements al públic a la nova edició del Festival Los Mulero 2022. De cara a l’any vinent, Rosalía Mulero té planejat seguir amb aquestes classes gratuïtes a la seva academia, amb l’objectiu de mostrar a la societat que les castanyoles, a més d’un instrument tradicional a tenir en compte, també poden ser divertides.

Una vida als escenaris

Ja fa més d'un any des que Can Sisteré va acollir l'exposició "Rosalía Mulero: 60 anys als escenaris", on els assistents van gaudir d'un recorregut pel context cultural, la biografia, la formació i la trajectòria professional de la coneguda bailaora colomenca.

Una carrera artística de 60 anys plena de col·laboracions, viatges i anècdotes, que encara avui continua, complementada, això sí, amb les seves vessants com a professora i empresària, en les que destaquen la creació a Santa Coloma de Gramenet de la Escuela de Danza Rosalía Mulero (1982) i la fundació de la Compañía de Danza Española y Flamenco Los Mulero (1985).