Skip to main content

Actualitat

Noves eines per la igualtat de gènere des de Santa Coloma

  • Xavi López

Avui, La CIBA està sent l'epicentre de la lluita per la igualtat de gènere, acollint el IV Fòrum de Municipis Certificats en Igualtat de Gènere, una trobada clau per promoure l'agenda feminista en l'àmbit local. La jornada ha començat amb la benvinguda de l'alcaldessa Mireia González, qui ha destacat els tres pilars essencials de les polítiques de gènere a Santa Coloma: les cures, la capacitació i formació de les dones, i la prevenció de les violències masclistes.

La consellera d'Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha estat una de les figures més destacades de la inauguració, reforçant la necessitat de continuar avançant en aquestes iniciatives feministes. Menor ha subratllat el paper decisiu que tenen els municipis en la implementació de polítiques d'igualtat, reconeixent els reptes que aquestes administracions locals enfronten, però també els avenços significatius que s'estan aconseguint.

La taula inaugural, moderada per la periodista de TV3 Ruth Gumbau, també ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, i l'alcaldessa de la Garriga i presidenta de l'Associació Catalana de Municipis, Meritxell Budó. Ambdues han compartit com els seus municipis treballen activament per implementar i mantenir polítiques locals d'igualtat de gènere, aportant una perspectiva valuosa sobre els èxits i desafiaments en aquest àmbit.

També ha pres la paraula Marta Macias, presidenta de l’Associació Forgender Seal, que ha fet un balanç positiu del Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere, subratllant el seu impacte en els municipis que ja s'han sumat a aquesta iniciativa. Macias ha ressaltat la importància de continuar expandint aquestes accions locals per fomentar entorns més igualitaris.

Després d'una inauguració potent, el fòrum continuarà durant el dia amb diverses taules rodones, centrades en compartir bones pràctiques i estratègies per avançar en la igualtat de gènere en l'àmbit municipal.