Skip to main content

Actualitat

La Residència instal·la equips davant la crisi de climatització

  • Carlos Alcivar

Jornades de molta calor i màximes de més de 30 graus. La Residència d’avis Ramón Berenguer IV ha patit durant aquests dies problemes amb la climatització del centre, afectant un terç de l’edifici i als seus residents.

Amb 36 habitacions afectades de 100, la urgència de copsar les altes temperatures ha alertat a diversos familiars que s’arreglés la situació pel benestar de les persones residents. Des de la Residència Ramón Berenguer IV, es van instal·lar 105 ventiladors dempeus i de sostre per millorar la situació al centre.

Entre dijous i divendres passat, l’Ajuntament ha proporcionat 7 equips de climatització portàtil, coneguts com a pingüins d’aire condicionat. La Residència n’ha instal·lat altres tres aparells i ha parlat per la instal·lació d’altres 33 equips portàtils de lloguer, per part d’una empresa de serveis.

Fa uns dies, exactament el 2 d’agost, que l’Ajuntament va fer un comunicat davant la urgència de climatització. L’alcaldia es va posar en contacte amb la conselleria i el Departament de Drets Socials de la Generalitat, traslladant la necessitat de solucionar el problema de climatització per la gent gran de la Residència.

Xavier Soley explica a El Mirall.net que l’Ajuntament ha complert i que el Departament de Dret Social “ha donat el vistiplau” de la instal·lació d’aquests 33 pingüins d’aire fred.

“No hi ha infermers”

Altres problemes que ha comunicat el director de la Residència, Xavier Soley, és que no n’hi ha personal sanitari als centres residencial d’avis. “No hi ha infermers”, explica Soley.

La manca de personal sanitari dificulta les solucions a la Residència, que té una plantilla, però que no abasteix amb les vacants, les baixes i el personal que està de vacances.

És una difícil situació en què també s’han queixat familiars del centre i que han fet comunicar al Síndic de Greuges, durant la seva visita el 19 de juny al Centre Cívic de Singuerlín.