Skip to main content

Actualitat

La vicepresidenta Teresa Ribera visita el Refugi de Biodiversitat

  • Xavi López

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va visitar ahir el Refugi de Biodiversitat del Besòs, acompanyada per l'alcaldessa, Núria Parlon.

L'Ajuntament de Santa Coloma ha invertit gairebé 6 milions d'euros en aquest refugi com a part de la seva estratègia de renaturalització del riu Besòs. Les obres de la Fase 1 del Refugi van acabar a principis de 2023, i s'ha aprovat el projecte de la Fase 2 amb un pressupost de més de 2,7 milions d'euros. La ministra Ribera va elogiar el projecte com un èxit nacional en la renaturalització d'espais urbans, destacant la recuperació de la biodiversitat i l'entusiasme de la ciutadania. L'alcaldessa Parlon va subratllar la importància estratègica del projecte per a Santa Coloma, destacant la col·laboració entre administracions i l'objectiu de complir amb els objectius de l'Agenda 2030.

El Refugi de Biodiversitat compta amb suport financer de la Fundació Biodiversitat del MITECO en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb finançament de la UE. El projecte de Renaturalització del Besòs inclou diverses fases amb actuacions per millorar la qualitat ambiental, promoure la biodiversitat i crear nous espais d'educació ambiental. La inversió total en el Refugi de Biodiversitat ascendeix a prop de 5,9 milions d'euros, amb una combinació de finançament públic i europeu.