Skip to main content

Actualitat

Pepa González s'integra a la junta directiva del FòrumSD

  • Marina Tovar

La Defensora de la Ciutadania de Santa Coloma, Pepa González, s'integra en la nova junta directiva del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya. L'associació sense ànim de lucre, que reuneix a 46 sindicatures locals de Catalunya i 2 de la resta de l'Estat, s'ha reunit aquest dimecres 13 de març en en la seva seu oficial, Santa Coloma de Gramenet.

La reunió tindrà lloc a la Ciba de 10.30 a 13.30 hores, i es farà la renovació biennal de la junta directiva. Carles Aluju, el síndic de Rubí, ha presentat l'única candidatura per presidir el FórumSD. Ell mateix va proposar a González que formes part de la seva candidatura. "És un honor", explica la defensora de la ciutadania. " Estic encantada de poder treballar amb l'associació de fòrum de síndics, que és el paraigües de les oficines de síndics i de defensa de la ciutadania".

La nova candidatura marca com un dels principals reptes la proposició de Llei de Sindicatures Locals, que ara està a la comissió d'estudi del Parlament. Aquesta llei garantiria poder tenir sindicatures locals en tots els municipis de més de 20.000 habitants, i ha sigut un dels objectius de diverses candidatures anteriors.

González destaca que també hi ha altres problemàtiques "força transversals". Una d'elles està relacionada amb la xerrada que tindrà lloc en finalitzar l'assemblea: "Drets amb perspectiva de gènere". Hi participaran la mateixa defensora; Maribel Cárdenas, directora de la Ciba; i Josep Escartín, síndic municipal de Greuges de Sabadell. Per a González "la perspectiva de gènere és cabdal, no només dins del fòrum sinó per poder garantir i defensar els drets de les persones des d'aquesta mirada". A les 14 hores, tancarà l'acte l'alcaldessa, Núria Parlon.