Skip to main content

Actualitat

En marxa el projecte per evitar les pèrdues d'aigua del Ter

  • Dani Mormuz

La canonada que connecta la potabilitzadora del Ter amb Barcelona i que presenta fuites en diferents trams es repararà i es posarà en servei una conducció alternativa. Es construirà un desdoblament de la canonada per a transportar el subministrament de l’aigua necessària a la població.

La nova canonada serà de 6,5 quilòmetres, i transcorrerà paral·lela al riu Besòs, al marge esquerre, pels termes municipals de Santa Coloma, Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles. La construcció d’aquesta via començarà l’1 de setembre d’aquest any, i l’execució d’obres tindrà una durada de 24 mesos.

Això ho va anunciar ahir, dia 7 de febrer, el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), David Vila, que es va reunir amb els alcaldes de Santa Coloma, Badalona i Montcada i Reixac. Les obres estaran finançades per l’ATL, i les executarà l’empresa pública Infraestructures.cat. La inversió prevista és de 36 milions d’euros. 

Actualment, es calcula que la canonada perd uns 225.000 litres d’aigua diaris. Entre els anys 2003 i 2009, es van dur a terme les obres d’aquest desdoblament en 3 dels 4 trams previstos, i ara es farà el que resta.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha declarat als mitjans que “es necessita donar una resposta per l’aprofitament de l’aigua que s’està perdent”. A més, ha afegit que “la reparació és la resposta institucional que cal donar en un moment d’emergència com el que estem vivint”.