Skip to main content

Actualitat

El Casal de Riera Alta passa a ser un Equip Bàsic d'Atenció Social

  • Marina Tovar

El local on estava situat el Centre Cívic de Riera Alta passarà a ser l'Equip Bàsic d'Atenció Social (EBAS) del Districte 2. Fins ara, aquest servei compartia espai amb el EBAS del Districte 1, situat en el número 13 de la rambla del Fons.

La situació estava lluny de ser ideal. En primer lloc, per la falta de l'espai suficient per a poder donar una atenció al públic adequada i de qualitat. I en segon, perquè el EBAS 2 es trobava fora de la zona als quals donava servei (els barris de Riera Alta, Llatí i Cementiri Vell).

El local està situat a la cantonada del carrer dels Alps i el carrer de la Pedrera i compta amb 300 metres quadrats de superfície útil. Una vegada finalitzades les obres de reforma, es preveu que al febrer el nou espai acollirà el EBAS 2, unint la part de l'equip que es trobava en la rambla del Fons, al costat d'alguns recursos del EBAS 6.

Quan es finalitzi l'obra, Santa Coloma disposarà de sis Equips Bàsics d'Atenció Social, un per a cada districte. El EBAS 1 està situat en la rambla del Fons 13; el del districte 2 -el nou- al carrer de la Pedrera 8; el del districte 3 en l'avinguda Puig Castellar 16; el del 4 en el passeig Llorenç Serra 50; el del districte 5 està situat en l'avinguda Generalitat 112 i el EBAS 6 al carrer Bruc 21.

L'A.VV. Endavant, a l'espera d'un nou local des d'octubre

L'Associació de Veïns Endavant Riera Alta segueix a l'espera que se'ls traslladi a un nou local, després que l'ajuntament tanqués el centre cívic del barri per a posar allí un EBAS.
Les activitats lúdiques del centre es van traslladar al casal del Barri Llatí, de manera temporal, a l'espera d'aconseguir un altre local.

El consistori preveu fer-se amb la gestió de l'edifici Ca Collblanc - que pertany a la Generalitat- i rehabilitar-ho per a transformar-ho en un nou casal. De moment, només es pot utilitzar el pavelló annex, ocupat per l'equip de futbol sala Rapid. Aquest seria traslladat a un altre pavelló, perquè l'associació de veïns tinguessin un lloc per a reunir-se.
Mentre es realitzen les negociacions, el consistori havia de llogar un altre local per a dur a terme les activitats del Centre Cívic. Tanmateix, això també porta el seu temps, deixant als veïns sense saber quan podran tenir un nou espai.

Per a la A. VV. Endavant tot aquest procés s'està allargant massa. Afirmen que "se senten abandonats" per l'Ajuntament.