Skip to main content

Actualitat

Prohibició indefinida dels patinets elèctrics al transport públic

  • Xavi López

La restricció de l'accés dels patinets elèctrics al transport públic es manté sense una data límit concreta. Aquesta decisió va ser aprovada pel consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona el passat divendres, després d'un extens anàlisi dels riscos associats a aquests mitjans de mobilitat personal per part d'un grup d'experts al llarg de diversos mesos.

Per tant, portar un dispositiu d'aquestes característiques al transport públic resultarà en una multa de 200 euros. La proposta inclou una disposició que podria obrir la porta a l'accés dels patinets al transport públic en cas que es trobin solucions tècniques per assegurar la seva seguretat. No obstant això, fins al moment, malgrat mesos de treball, els experts no han identificat aquestes solucions.

Aquesta prohibició ha comportat un canvi en la mobilitat de moltes persones que feien servir els patinets com a mitjà de transport complementari al tren, metro, tramvia o autobús, ja que els patinets no poden accedir a aquests mitjans de cap manera, ni tan sols plegats. La decisió s'aplica també a altres dispositius de mobilitat personal com els monocicles elèctrics.