Actualitat

 

La PAH celebra que es rescatin eines clau de la Llei d’Habitatge

  • Xavi Chica

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Santa Coloma (PAH-Gramenet) ha celebrat la recuperació de dues mesures clau de la Llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya que havien estat recorregudes al Tribunal Constitucional pel govern del Partit Popular durant la presidència de Mariano Rajoy. Concretament, es tracta de l’obligació d’oferir un lloguer social abans d’efectuar qualsevol desnonament (article 5 de la llei) i que l’Administració obligui els grans tenidors a cedir pisos buits al parc d’habitatge públic (article 7 de la llei).

“Recuperem així eines tan imprescindibles i demostradament efectives com l’obligació de fer una oferta de lloguer social per part de grans tenidors a persones afectades per execucions hipotecàries i desnonaments per impagament de lloguer quan el propietari és un gran tenidor, i la cessió obligatòria d’habitatges buits propietat de grans tenidors a l’Administració pública per tal de poder ampliar el parc d’habitatge per a lloguer social i fer front als desnonaments. Les meses d’emergència necessiten amb urgència aquestes mesures per poder oferir habitatge a totes les persones en situació d’exclusió residencial” assegura la PAH en un comunicat.

D’altra banda, aquest dijous 14 de febrer hi ha previstos dos desnonaments més a Santa Coloma. La PAH-Gramenet convoca mobilitzacions per aturar un desnonament al carrer Doctor Pagès número 67 (08.30 hores) i un altre al carrer Rosselles número 36 (12 hores).

Fotografia: Andreu Fernández.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.