Actualitat

 

L’Ajuntament traurà les parabòliques que surten de les façanes

  • Josep M. Roca

Un total de 91 antenes parabòliques ja han estat retirades pels veïns a instàncies del consistori. Una queixa al consistori de l'Associació de Veïns de Can Mariner va mobilitzar al Departament de Disciplina Urbanística de l'Ajuntament, que va estudiar 16 carrers del barri detectant-hi un total de 103 antenes que estaven en ubicacions contràries a la normativa, ja que estaven col·locades al exterior de les façanes, a la vista dels vianants, cosa que està prohibida.

El primer que es va fer va ser enviar una carta d'avís als veïns afectats avisant que havien de retirar-les. Després es va realitzar una inspecció que va poder comprovar que encara continuaven al mateix lloc 68 d'elles. Amb aquesta dada, es va passar a incoar un expedient de Disciplina Urbanística, que inclou una multa si no es fa cas al requeriment. L'amenaça va fer efecte i només van quedar 12 veïns sense notificar. Ara, es buscarà la manera legal de poder treure les antenes que queden, però la multa ja existirà.

L'actuació consistorial per a l'eliminació de les antenes parabòliques inadequadament col·locades continuarà fins a estendre a tota la ciutat, segons ha pogut saber El mirall.net de fonts municipals. El procés requereix el seu temps i per això es farà poc a poc.

El proper barri on se centraran els inspectors municipals serà el Llatí i tot seguit s'anirà augmentant el radi d'acció d'aquesta campanya fins a completar l'eliminació de les antenes en tots els barris de la nostra població.

El canvi visual del barri de Can Mariner ha estat espectacular, el que ha animat al govern de la ciutat ha continuar aquesta campanya que ha de posar fi a una de les característiques visualment negatives de Santa Coloma.

Afortunadament, l'aparició de operades televisives que transmeten el senyal a través de la fibra òptica i els routers ha ajudat a disminuir el nombre d'antenes que fa no molts anys adornaven la majoria de façanes de la ciutat. Encara no hi ha dates fixades per a les actuacions futures, però des de l'àrea d'Urbanisme indiquen que aquesta mesura no té marxa enrere.

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.