Skip to main content

Actualitat

Es reprenen els plans d'ocupació amb 106 persones contractades

  • Xavi Chica

L’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ha contractat aquest mes de setembre 106 persones en situació d’atur en el marc de la nova convocatòria dels plans d’ocupació del programa «Treball als barris».

Les contractacions tenen una durada de sis mesos i han prioritzat aquells col·lectius que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral, com ara les persones més grans de 45 anys, aturats de llarga durada, persones amb diversitat funcional, en risc d’exclusió social, immigrants, dones i joves.

En aquesta convocatòria es desenvolupen tres projectes específics. En primer lloc, jardineria i neteja urbana, que ha suposat la contractació de 30 persones que realitzaran tasques d’arranjament de les zones verdes de Santa Coloma. En segon lloc, es fa una actuació de millora de l’entorn periurbà als barris centrals i els de la Serra d’en Mena, amb 61 persones contractades, i un altre destinat al manteniment d’edificis municipals, que ha beneficiat a 15 persones.

Pel que fa als perfils de les persones contractades, un 70,8 per cent són majors de 45 anys; el 28,3 per cent tenen entre 25 i 44 anys, i el 0,9 per cent són menors de 25. Del total de persones beneficiades, un 75,5 per cent són homes i un 24,5 per cent, dones.