Skip to main content

Actualitat

Queden prohibides les reunions amb més de deu persones

  • Xavi Chica

El Govern de la Generalitat acaba d'anunciar que a partir d'ara queden prohibides les reunions de més de 10 persones a tot Catalunya, tant a nivell privat com públic. És una de les mesures anunciades aquest dilluns al migdia per frenar els rebrots de Covid-19.

No es podran superar els grups de deu persones ni en àmbits privats ni públics. Queden excloses d'aquesta mesura les reunions laborals i també el transport públic, on es permetran aglomeracions de més persones. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que la prohibició de les reunions socials es deu al fet que un 70% dels contagis que s'estan diagnosticant s'originen en reunions socials, familiars o amb amics.

Sobre la tornada a les escoles, el president ha anunciat que les ràtios a primària seran de menys de 20 alumnes i que també es reduiran les ràtios a secundària a la resta d'estudis obligatoris. En aquest sentit, la consellera Alba Vergés ha anunciat que les mascaretes seran obligatòries a les aules per a tots els alumnes de més de 12 anys. Torra també ha anunciat 500.000 tests a les escoles entre el 15 de setembre i el 15 de novembre.