Skip to main content

Actualitat

La Sareb cedeix a l'Ajuntament 220 pisos per ser llogats

  • Xavi Chica

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la direcció de la SAREB, que és la Societat de gestió d’actius procedents de la reestructuració bancària, han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal de l’ús de 220 habitatges que aquesta societat té a la nostra ciutat i que l’Ajuntament destinarà a pal·liar els problemes d’habitatge derivats de la crisi econòmica originada per la pandèmia de la Covid-19.

La duració del conveni serà de quatre anys, i es podrà prorrogar per períodes d’un any per acord exprés de les dues parts, fins a un màxim de 4 anys més, sense perjudici de la vigència independent dels contractes d’arrendament que s’hagin formalitzat durant la vigència d’aquest acord. 

L’Ajuntament pagarà una contraprestació econòmica mensual a la Sareb per cadascun dels habitatges cedits. Els habitatges buits tindran una contraprestació de 125 euros al mes, i una carència de tres mesos, mentre que els habitatges que se cedeixin ocupats tindran una contraprestació de 75 euros mensuals, i una carència de sis mesos.

Això suposaria, si sumem els 8 anys contemplats en el conveni, un desemborsament de més de 2,5 milions d'euros per a les arques municipals. 

En el cas que fos necessària l’adequació dels pisos cedits, l’Ajuntament i la Sareb compartiran al 50 per cent les despeses que aquests arranjaments generin, fins a un màxim de 7.000 euros.

L’ampliació del parc d’habitatge de lloguer és una del centenar de mesures acordades al Pacte Local per a la recuperació social, econòmica i cultural de Santa Coloma de la crisi originada a la ciutat per la pandèmia de la Covid-19.