Skip to main content

Actualitat

Un 4,2 per cent de casos asimptomàtics als tests PCR fets

  • Xavi Chica

El cribratge comunitari que es va fer a Santa Coloma de Gramenet primer entre els dies 10 i 14 d’agost, i que es va ampliar posteriorment dos dies més (17 i 18 d’agost), ha permès realitzar un total de 3.888 tests PCR en els barris de Llatí, Fondo i Santa Rosa. El 4,2% d’aquestes proves van sortir positives, així que es van detectar més de 160 asimptomàtics.

Són dades "molt bones", segons la valoració que en fa Anna Puente, directora executiva del Sector Sanitari Barcelonès Nord Maresme. "Són tres barris amb una alta densificació de població, cosa que feia preveure una fàcil transmissió comunitària si no haguéssim detectat aquestes persones asimptomàtiques", assegura la directora executiva de Salut. La detecció precoç d’aquests positius i el posterior aïllament és clau per disminuir la transmissió comunitària.

En un principi les proves s’havien de realitzar en els barris de Llatí i Fondo durant la setmana del 10 d’agost. La bona rebuda del cribratge va fer que des de Salut i l’ajuntament es decidís prolongar-lo dos dies més, 17 i 18 d’agost, i fer-lo extensible a Santa Rosa. Malgrat que es va ampliar dos dies, no es va assolir la xifra de 4.500 proves que inicialment el Departament de Salut havia previst fer a la nostra ciutat.