Skip to main content

Actualitat

Signat el Pacte Local per fer front a la crisi del coronavirus

  • Xavi Chica

Els quatre portaveus dels grups municipals i l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, han signat un pacte local per a la reconstrucció econòmica, social i cultural de Santa Coloma per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid-19. Aquest document, que s'estructura en set grans blocs, se sotmetrà a votació en el ple extraordinari del proper dilluns 27 de juliol, previst a les 11 hores. 

Amb aquest pacte es vol traçar un camí unitari que permeti prendre decisions consensuades entre tots els grups per afrontar amb més garanties uns propers mesos que, indubtablement, seran molt difícils per a la ciutadania de Santa Coloma. L’alcaldessa Núria Parlon ja havia manifestat que aquest Pacte "ha de suposar un canvi en la manera de fer política per part de tots els partits; un canvi basat en l’esforç comú i el diàleg, des d’un clima d’enteniment i col·laboració, per afrontar el difícil repte que tenim pel davant contra els efectes d’aquesta dura pandèmia i per a la reconstrucció de Santa Coloma”.

Mesures com per exemple reforçar el suport a l'alimentació de famílies vulnerables (amb un increment de la partida corresponent fins als 2,1 milions d'euros), el suport davant la pèrdua sobtada de l'habitatge, el reforçament del sistema de beques, la prevenció de les violències masclistes i el reforç de l'atenció a les víctimes, reduccions de taxes i impostos (com per exemple la reducció a la meitat de les quotes per terrasses de bars o la taxa dels mercats no sedentaris) o la congelació del tipus impositiu de l'IBI per l'any 2021 són alguns dels punts que recull aquest pacte local. 

El pacte també recull diferents mesures adreçades al món de la cultura, entre elles la creació d'una xarxa audiovisual cultural local. La nova xarxa emetrà a través de plataformes digitals propostes nascudes a Santa Coloma als àmbits musical, escènic i visual. També s'intentarà reprogramar en el termini més breu possible de temps la programació cancel·lada per la declaració de l'Estat d'Alarma. 

Pel que fa a l'esport, s'estudiarà entre altres mesures implementar una proposta excepcional que permeti establir la gratuïtat dels entrenaments en les instal·lacions esportives locals sense límits d'edat. També s'augmentaran les beques esportives. 

En l'edició en paper de El Mirall.net ampliarem la informació sobre totes les mesures que recull aquest Pacte Local per a la reconstrucció econòmica, social i cultural de Santa Coloma. 

Fotografia: Andreu Fernàndez.