Skip to main content

Actualitat

Canvis en l'horari de circulació de camions que recullen rebuigs

  • Xavi Chica

Arrel del recent atropellament d'una dona per part d'un camió de recollida de rebuig en un tram molt estret del carrer Major, l'Ajuntament de Santa Coloma ha fet tot un seguit de modificacions que afecten principalment l'horari de circulació dels camions de recollida d'escombraries i residus, decisions que s'han pres un cop consultats els responsables policials i tècnics municipals i que detallem a continuació: 

1) La recollida de rebuig dels contenidors dels carrers Rafael de Casanovas, Sant Carles i Santa Anna es farà en horari nocturn a partir de la mitjanit. Al carrer Major, on no hi ha contenidors però que era lloc de pas dels camions, tampoc en circularan en horari diürn. 

2) La recollida selectiva en les citades àrees es farà a primera hora del matí: de 06h a 06.15h. 

3) La recollida de cartró comercial destinat al reciclatge i la recollida de mobles vells es farà a partir de les 13.30h, fora d'horari comercial i amb un camió de dimensions petites de menys de 3.500kg. 

Altres mesures a mig i llarg termini

A mig termini, l'Ajuntament estudiarà la implantació d'una primera fase del Barri per a Vianants al Barri Centre, amb què es prioritzarà la seguretat per als vianants reduint el trànsit de mercaderies (regulant els horaris de càrrega i descàrrega) i la circulació en general mitjançant control d'accessos pels residents i usuaris d'aparcament o activitats. També es modificaran les direccions de determinats carrers per evitar efectes drecera, i s'eliminaran cordons d'aparcament per millorar la mobilitat segura dels vianants, entre d'altres accions. 

A llarg termini (2023-2027), l'Ajuntament vol impulsar l'adaptació de les urbanitzacions dels carrers del Barri per a Vianants per consolidar-lo i per adaptar-se a la futura apertura del passeig Mossèn Jaume Gordi fins a la Rambla Sant Sebastià, en el que serà un nou eix cívic i per a vianants.