Skip to main content

Política

Parlon serà consellera de l’AMB i delegada a la Diputació

  • Toni Salvador

Gairebé de dos mesos després de les eleccions municipals i resoltes les investidures als Ajuntaments, es formen els governs de les entitats supramunicipals. I les dues més importants de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, sense parany, la Diputació de Barcelona, tornaran a comptar amb representació de la ciutat.

Concretament, Núria Parlon serà en formi part d’ambdós òrgans, tot i que en el cas del consell metropolità, del qual son membres nats tots els alcaldes de l’àrea, hi serà acompanyada. Els tinents d’alcaldessa Esteve Serrano, Toni Suárez i Ana Belén Moreno han sigut designats per representar el municipi d’acord amb els criteris de proporcionalitat establerts segons els vots obtinguts en els municipis que hi pertanyen. 

On també continuarà Parlon és a la Diputació de Barcelona. L’entitat ha viscut un inici de mandat amb canvi  en la presidència, ja que Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, serà nomedada senadora i no seguirà. Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi,  ha estat l’escollida per agafar-li el relleu. Parlon es convertirà en la seva mà dreta com a diputada delegada de Relacions Internacionals, Agenda 2030, Agendes Urbanes i Innovació, en lloc d’una vicepresidència.

Segons fonts del partit republicà, el regidor d’ERC i exlíder del grup municipal, Sam Núñez, ocuparà un càrrec a la diputació a mig mandat.