Skip to main content

Política

Parlon busca tenir un cinquè mandat per acabar els projectes

  • J.M. Roca

Núria Parlon fa catorze anys que és alcaldessa de Santa Coloma. Com a candidata del Partit Socialista, aspira a un cinquè mandat en la que seria la seva quarta reelecció. “M’agradaria guanyar amb majoria absoluta perquè dona estabilitat i et permet tirar endavant els projectes”. Tant si l’obté com si no, està disposada a pactar si cal per avançar en alguns programes. 

Governar aquests anys ha estat complicat. Tot i les majories absolutes, “les crisis de tot tipus ens han llastat. Primer la situació creada pel cas Pretòria; després la crisi econòmica i la caiguda de Zapatero; al 2015, la crisi del procés independentista; i en l’últim, la pandèmia.” Malgrat això, reconeix que està satisfeta per haver aconseguit completar el 90 per cent del PAM.

“El projecte socialista està en marxa, però si els ciutadans ens donen la seva confiança, en el proper mandat podrem falcar la gran transformació de la ciutat”. L’alcaldessa no es planteja reptes de futur, ni sap què farà. “Mai em faig un calendari, vull guanyar les eleccions i seguir fins acabar la tasca començada”, explica.               

Repassant el mandat, creu que “més que errors, hem tingut manca de temps. Tot és massa immediat i amb la covid se’ns ha complicat tot molt”. L’alcaldessa diu que “voldria tenir més pausa  per planificar i més calma per enfortir dinàmiques”. La proximitat és bandera en el seu govern, però també un problema. “Si vols donar resposta a tot el que et demanen per les xarxes o el telèfon, el temps no t’arriba”.

Considera que “hem posat les bases per a la transformació de Santa Coloma i hem de treballar en les que vindran i que afectaran a totes les ciutats”. En mobilitat han fet un gran esforç, però “la mateixa gent que aplaudeix la pacificació dels carrers, és la que ens demana lloc d’aparcament i és cert que n’hem eliminat molts i que caldrà compensar-ho”.

Sap que la seguretat serà un dels cavalls de batalla en la campanya. “Les dades ens diuen que som una de les ciutats més segures d’Espanya, tot i que la percepció és molt diferent i això alguns ho aprofiten. Serenos, USIR, ampliació de la plantilla de policies... Hem fet el que calia i està en marxa la nova comissaria”.

Fotografia: Andreu Fernández