Skip to main content

Política

La Fiscalia demana 10 anys de presó per Trapero per sedició

  • Xavi Chica

Sedició és finalment l'acusació definitiva de la Fiscalia per al major dels Mossos, el colomenc Josep Lluís Trapero, per a qui demana 10 anys de presó i descarta la rebel·lió. Tot i això, el fiscal obre la porta perquè "alternativament" el tribunal només el condemni per desobediència si es descarta la sedició. Si fos així, comportaria una pena d'inhabilitació i una multa de fins a 60.000 euros, però en cap cas presó. 

Així ho ha anunciat la Fiscalia en la represa del judici al major Trapero a l'Audiència Nacional per l'actuació dels Mossos l'1 d'octubre i en les protestes davant d'Economia el 20 de setembre del 2017. La desobediència comporta una pena d'inhabilitació, però no de presó. La Fiscalia demana, en cas de decantar-se per desobediència, 10 mesos de multa a raó de 200 euros diaris, a més de lla inhabilitació per a càrrec públic.

Durant la vista oral, la Fiscalia va mantenir la rebel·lió per a Trapero, malgrat que la sentència del judici del procés al Tribunal Suprem va condemnar per sedició, i no per rebel·lió, els líders independentistes. La defensa del Major dels Mossos demana en canvi l'absolució.