Skip to main content

Política

Llibertat sota fiança de 15.000€ per al colomenc Germinal

  • Xavi Chica

L’Audiència Nacional ha decretat llibertat sota fiança de 15.000 euros per al colomenc Germinal Tomàs Aubenal i de 30.000 euros per a Jordi Ros, els dos últims independentistes detinguts el passat 23 de setembre en el marc de l'operació Judes que encara quedaven a presó. Així n’ha informat el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària, que exigeix l’arxivament de la causa dels nou independentistes detinguts. 

Durant aquests més de 100 dies d'empresonament, l'independentisme ha demanat la posada en llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes, a qui l'Audiència Nacional va imputar els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius. Malgrat la gravetat d'aquella imputació, tots han estat alliberats a falta que s'abonin aquestes dues últimes fiançes. 

Per poder pagar la fiança, Alerta Solidària demana aportacions solidàries al número de compte de l’Associació Catalana Recer, amb seu a Catalunya Nord: FR76 1710 6000 2930 0078 5693 479

Germinal Tomás Aubeso té 40 anys i és fill de reconeguts activistes veïnals de la nostra ciutat. Actualment vivia a Mollet del Vallès. La seva mare era Mar Aubeso, que té una sala dedicada a la seva trajectòria social a la biblioteca de Can Peixauet. 

A banda de Germinal, hi ha un altre colomenc que serà jutjat per la justícia espanyola en el marc del Procés. És el Major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, que serà jutjat a partir del 20 de gener de 2020. El judici està previst que duri dos mesos, fins al 19 de març. Seran unes 25 sessions que se celebraran a la seu de San Fernando de Henares. Trapero està acusat d’un delicte de rebel·lió per facilitar, suposadament, la celebració del referèndum de l’1O i per no frenar la concentració de protesta del 20 de setembre del 2017 davant del Departament d’Economia.