Skip to main content

Esports

Més de 1.500 participants en la 50a Cros Amorós

  • Carlos Alcivar

La Cros Amorós celebra aquest diumenge 29 d’octubre la seva cinquantena edició. Com cada any, l’edició començarà a partir de les 9 hores, en el Camp d’Atletisme Antonio Amorós. La 50a edició de la Cros Amorós trenca record per les categories escolars. Enguany, la Cros suma la participació de 1.071 alumnes, amb 35 dels 40 centres educatius de la ciutat, 520 inscripcions de clubs federats i 66 participants de la categoria Open. En total, 1.657 participants inscrits a la Cros.

Enguany, hi ha tretze curses i quatre circuits repartits en la categoria Open (atletes no federats i majors de divuit anys), i per edat i sexe en les categories escolars i la dels atletes federats. Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, agraeix la labor de la Unió Colomenca d'Atletisme (UCA) i l'Ajuntament "per promoure la pràctica de l'atletsime a Catalunya". Als escolars se li sumen els 520 participants que formen part de clubs federats i els 66 Open, el que comporta que a la Cros correran 1657 persones.

Hi haurà tres premis als primers a classificar per cada cursa i un per l’escola o club guanyador. L’única categoria sense premis serà el prebenjamí, de caràcter participatiu. Per la cursa número 13 es premiarà a la millor atleta femenina i al millor atleta masculí amb el Premi Internacional UCA, com campions de les categories absolutes de la Cros Amorós. José Luis Jiménez, president de la UCA, desitja "als participants d'aquest any que tinguin una bona activitat i una bona cursa". "Serà un punt d'inflexió", afegeix José Luis, "per la història de la Cros".

En aquesta edició, la cursa integra el parc de Can Zam en els seus circuits. La categoria Open pels no federats han de pagar 3 euros per cada participant, mentre que la resta de categories d’escolars i atletes federats tenen la inscripció gratuïta. A més, cada participant només podrà participar en una sola prova.

La recollida de dorsals pels federats i els de la categoria Open es farà el mateix dia de la cursa, a la zona de sortida, com a molt tard 30 minuts abans de la competició. En el cas dels escolars, els dorsals arriben directament al centre educatiu.

A l’acabar la cursa, els participants gaudiran de l’avituallament tradicional i podran tornar a les instal·lacions del Camp d’Atletisme Antonio Amorós per disposar dels seus serveis.

Cartell: Unió Colomenca d'Atletisme