Skip to main content

Esports

Les lesions trunquen el somni d'ascens a LF2 del Draft Gramenet

  • Toni Salvador

L’onírica temporada del Draft Gramenet arriba al seu final. Després d'una temporada sencera competint al màxim nivell amb la clara voluntat d'ascendir a Lliga Femenina 2 (LF2), les de Víctor Calzado han arribat al desenllaç de la seva història i, malauradament, sense la culminació que les hagués agradat.

Aquest darrer cap de setmana, la ciutat andalusa de Granada va acollir les esperades fases, on el Draft va guanyar-se un lloc tot i la desfeta en el tram final de lliga. Cal recordar que la derrota contra el Manresa en la darrera jornada va acabar provocant el ‘sorpasso’ de L’Hospitalet en la primera posició, la qual cosa va sostreure a les colomenques l’accés directe a la competició per l’ascens. Així, el Draft haver de guanyar-se el passi en una acarnissada Final a 4 a on, tot i cobrar-se la revenja contra les del Bages i alçant-se en primera posició, van pagar un preu molt alt: la lesió de la seva referència interior, Merche Carrillo.

L’absència de la pivot de la pedrera va afeblir notablement a les grogues, però això no les va treure les ganes de continuar lluitant pel seu premi. Ho van demostrar contra el basc Araski en la primera trobada; un primer partit tens i competit, però que va acabar amb doble mal resultat colomenc. El primer, l'evident: la derrota. I el segon, el fatal: la lesió de Marina Laborda, base titular i màxima anotadora en la lliga regular. Malgrat recuperar sensacions en el segon partit contra les canàries de Tenerife Central i aconseguir la victòria, la manca d'efectius va propiciar la desfeta final contra les madrilenyes de Ciudad de Móstoles, i les peripècies del basket average va acabar liquidant les opcions d'ascens.

Un cop finalitzada la temporada, el Draft ja ha començat a pensar en la següent, on segur tindrà dues baixes importants. En primer lloc, la de l'entrenador Víctor Calzado, que després de portar al primer equip a la vora de l'ascens en la seva primera temporada, ha decidit deixar el bàsquet per motius professionals. I en segon lloc, la de la veterana base Clara Hernández, que després de 6 temporades com a groga i 20 com a jugadora també abandonarà l'esport de la seva vida per donar un impuls a la seva carrera com a fisioterapeuta.

Foto: Javier Simón