Skip to main content

Esports

Draft i CBSC, a la cerca de treure pit en la 17a jornada de lliga

• Toni Salvador

El bàsquet colomenc de Copa Catalunya es prepara per una oportunitat òptima que referendi la seva posició a la classificació. En aquesta 17a jornada, el CB Santa Coloma rep a casa als cuers, el CB Bescanó, mentre que el Draft Gramenet es prepara pel desplaçament al camp del SESE Bàsquet, a hores d'ara novenes. En ambdós casos, un pas sense gaires complicacions que els donarà un cop de mà per continuar sumant i, per tant, guanyar solidesa a la part alta.

Tot i amb camins semblants aquest cap de setmana, el partit anterior (recordem que entre 16a i 17a jornada hi ha hagut un descans per focalitzar els esforços del bàsquet català en la celebració de la Copa del Rei a Badalona) no va ser pas així. D'una banda, els vermells viatjaven a casa del Maristes Ademar. Els badalonins, amb una posició molt menys favorable a la classificació i a qui ja havien guanyat sobradament en l'anada.

Malgrat tot, la bona ratxa dels escolars en les darreres jornades va esquinçar la defensa dels d'Alberto Torres, que no van ser capaços de controlar la sagnia en el tram final del partit. Ni tan sòls l'actuació estel·lar d'Álex López (18 punts en 29 minuts) va ser suficient per acabar de decantar la balança, tot i els diversos intents de remuntada. Com a punt positiu, el manteniment del bàsquet average. Així doncs, aquest cap de setmana serà el moment de refer-se i retornar al camí de la victòria, necessari si l'equip vol fer-se l'abans possible amb la seguretat de la permanència; o inclús amb un possible ascens a la nova categoria de Súper Copa Catalunya, que ja entrats en la fase final de temporada començarà a definir-se. El partit es disputarà avui dissabte 25 a les 19:15 hores al pavelló Juan del Moral.

Per l'altra banda, el Draft Gramenet prové d'una experiència propera molt diferent: victòria importantíssima contra un rival directe, el Manresa CBF, que les aplana el camí cap a les fases d'ascens a LF2. Un inici d'autèntic ensomni mostrava el millor Draft en la faceta defensiva vist fins al moment. Aconseguiren anul·lar les millors cartes de les bagenques, i una bona ratxa anotadora les valia per encetar el segon quart 12 amunt.

Cap al final, però, les rivals acabaren per apropar-se progressivament al marcador, arribant fins i tot a empatar el partit i enviar-lo al temps afegit. La pròrroga, intensa i d'alta anotació, se saldà gràcies a un parcial de 6-0 que podria haver sigut més gran si no fos pels tirs lliures fallats. Ni tant sòls un darrer triple del Manresa en l'últim minut, que les deixava a un punt, va ser suficient. Aquesta setmana les de Toni Sáez esperen que tot sigui diferent. El SESE Bàsquet, on milita la colomenca Judith Romera, va substituir fa prop d'un mes el seu entrenador pels mals resultats, i encara no han reconduït la situació. El partit es disputarà avui dissabte 25 a les 19:30 hores al pavelló Virrei Amat.