Skip to main content

Esports

Una Clara Hernández “de 10” lidera la victòria del Draft

  • Toni Salvador

El Draft Gramenet aconsegueix recuperar amb victòria el partit darrerament anul·lat contra el CEEB Tordera-UNI Girona, i ho fa gràcies a l’extraordinària actuació de Clara Hernández. La base de Salamanca va clavar ni més ni menys que 38 punts en un recital des de la línia de tres, anotant 10 tirs de 13 intents en el seu rècord (de punts i d’encert) a la màxima categoria catalana.

Segons escriu David Parra, director del Territori Bàsquet Colomenc, “des que la pàgina està en actiu -des del 2007- no hi ha antecedents en el bàsquet femení de Santa Coloma d’una jugadora que hagi anotat un total de 10 triples en un partit”. La gran gesta d’Hernández, doncs, quedarà gravada en la història recent de l’esport de la ciutat.

La jugadora va arribar al Draft la temporada 2017-18 després del seu pas pel Lima Horta de Lliga Femenina 2 (actual LF Challenge, la segona divisió absoluta), on va arribar un cop finalitzada la seva etapa de formació al club salamanquès Perfumerías Avenida. Allà, Hernández arribà a debutar a Lliga Femenina 1 durant el seu últim any de júnior, jugant un total de nou partits entre lliga regular i play-off.

El Draft es reenganxa a la capçalera

L’esplèndida actuació de Clara Hernández no va ser, però, l’única notícia positiva per l’equip colomenc. Gràcies a recuperar la que fou la segona jornada de lliga, a més amb victòria, el Draft es reenganxa a la capçalera de Copa Catalunya, on ja ocupa la tercera posició.

Les grogues i negres van dominar durant tot el matx gràcies a l’afluència constant de punts des del triple. En total, l’equip en va anotar 20 amb un percentatge del 51%, uns números envejables. També va destacar en l’anotació la pivot colomenca Merche Carrillo, amb 17 punts en 20 minuts.

En la darrera jornada abans de Nadal, aquest diumenge 18, les de Toni Sáez es desplaçaran al camp del SAFA Claror en una gran oportunitat per tancar en alça el primer terç de la temporada. Les barcelonines són penúltimes a la lliga, amb només dues victòries.

Fotografia: Clara Hernández (Draft Gramenet)