Skip to main content

Esports

Ens deixa Clemente Hernández, pioner de l’atletisme colomenc

  • Josep M. Roca

Aquest migdia, al Tanatori de Santa Coloma, s’oficiarà el sepeli de Clement Hernández Tendero, un dels pioners de l’atletisme colomenc. Hernández va morir el passat 3 de setembre. Tenia 85 anys.

Entrenador d’atletes va saber viure a l’ombra del mític Antonio Amorós, en una mostra de les seves principals qualitats: humilitat, senzillesa i lleialtat.

Clemente Hernández va néixer el 22 de juny de 1938 a Albacete. Es va formar i integrar a la nostra ciutat on es va convertir en el primer entrenador del Club Atlétiko Santa Coloma en els inicis d’aquesta entitat, pionera de l’altetisme colomenc, cap a l’any 1965.

Després, i seguint els moviments de l’atletisme colomenc des dels anys noranta es va anar integrant en l’estructura dels clubs de la ciutat, sempre a les pistes, les de Prat de la Riba i en els últims anys a Can Zam.

Com atleta va ser campió d’Espanya junior de 3.000 metres obstacles; com a entrenador va ser-ho d’atletes d’alt nivell, especialment en la marxa atlètica on va portar a atletes colomencs a cites molt altes i victòries de prestigi. Però l’important de la seva tasca no va ser mai l’obtenció de resultats, que els va obtenir, sinó a fer millors a qui l’envoltaven.

Tractant a tothom per igual i sent un model de comportament per la gent de l’atletisme de Santa Coloma a través dels diversos clubs que hi ha hagut a la ciutat, Clemente Hernández ens deixa un llegat de treball en la senzillesa i d’honradesa en el servei al col·lectiu.