Skip to main content

Esports

Dani Sánchez, a les portes de guanyar la Copa del Món d'Egipte

  • Xavier López

El billarista colomenc Dani Sánchez és subcampió de la Copa del Món 2022 celebrada a Sharm El Sheikh, Egipte. A la final, Sánchez va caure 50-45 en 17 entrades contra el coreà Myung Woo Cho, de tant sols 24 anys.  Amb aquest subcampionat, el colomenc s’apropa al líder del rànquing mundial Dick Jaspers, situant-se a 41 punts de l’holandès.

La final entre Sánchez i Woo Cho va començar amb tranquil·litat, però a mesura que avançava el temps el partit es va avivar, arribant a un 33-25 en 9 entrades pel coreà. Aquest ampliaria encara més la seva avantatge col·locant-se 45-32. Sánchez va aconseguir remuntar fins el 46-45, però Woo Cho acabaria emportant-se el campionat després d’aconseguir quatre caramboles, el que situava el 50-45 en 17 entrades.

El colomenc, a més d’arribar a la final, també va aconseguir la mitjana més alta del torneig amb 2,212. La mitjana d’un jugador de billar és el resultat de dividir les caramboles realitzades entre el total d'entrades emprades. Com més alt sigui aquest resultat, més gran serà el nivell demostrat pel jugador.

Myung Woo Cho és un dels billaristes amb més projecció de tot el món, capaç de ser el millor jugadors en els pròxims anys. Això per Dani Sánchez no és cap sorpresa, ja que va ser ell qui va descobrir l’enorme talent del jove coreà, convertint-se en el seu padrí i forjant així una gran amistat.

Dani Sánchez, en el seu magnífic any en el que s’ha proclamat campió d’Europa i campió del món a Seúl, ha perdut per molt poc la seva segona copa del món malgrat les seves bones actuacions.  Tot i no guanyar, la segona posició li ha permès retallar 28 punts a Dick Jaspers en el rànquing mundial. L’holandès és líder amb 503 punts i Sánchez el segueix amb 462, una diferència de 41 punts.