Skip to main content

Entitats

Suspesa la col·locació del “mojón” del Camí de Sant Jaume

  • Josep M. Roca

S’ha posposat la col·locació del “mojón” del Camino Santiago (Camí de Sant Jaume en català) a Santa Coloma i que s’havia de col·locar aquest dissabte a l’Església Major.

 Els membres del Comité encarregat d’aquest procés ha ajornat l’acte per motius d’agenda que han fet que tinguin assumptes pendents i inajornables a terres sud-americanes i han decidit l’ajornament de l’acte.

 La fita, que s’havia d’instal·lar a l’entorn de la parròquia de Santa Coloma,  l’Esglèsia Major, marcarà els 1.179 quilòmetres que separen Santa Coloma de la catedral compostel·lana. La Xunta de Galícia va considerar  la col·locació d'aquest “mojón” a petició de l'entitat colomenca Airiños da Nosa Galicia amb la justificació molts dels camins i senders que porten al “camino” passen per la nostra ciutat.

El “mojón”-que és de formigó i pedra- havia de ser beneït pel capellà de l'Església Major, Miquel Àngel Pérez. A més, l’acte havia de comptar amb la presència de les autoritats de Galícia, del consistori i de les associacions de pelegrins i veïns, juntament amb una actuació musical i una pica pica tancaran l'acte.

Ara, tocarà esperar per saber la nova data en la que portarà a terme la celebració d’aquest punt quilomètric.