Skip to main content

Economia

Nou ajut de 169 mil euros per digitalitzar les empreses

  • Carlos Alcivar

L'Ajuntament, amb el suport econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, destinarà 169.412 euros per impulsar la digitalització de les empreses de la ciutat. Una convocatòria que s'obre al setembre i que està adreçada a les pimes, microempreses i persones autònomes de Santa Coloma. L'ajut econòmic cobreix el 75% dels costos del projecte de digitalització per a l'empresa, amb un màxim de 6.000 euros.

Els requisits per rebre aquesta subvenció consisteixen a haver realitzat i pagat les despeses entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de gener de 2024. La convocatòria s'obrirà després de les vacances d’estiu i les empreses tindran tres mesos per sol·licitar-la. Un altre requisit és que les empreses beneficiàries han d'haver participat en un dels programes impulsats per l'Ajuntament, a través de Grameimpuls, com #SocDigital o el programa de Treball, Talent i Tecnologia. En el cas contrari de no haver participat en cap d'aquests programes, encara queda l'edició 2023 de #SocDigital per participar-hi.

La novetat per impulsar la digitalització de les empreses és que la meitat del pagament de l’ajut es farà en euros i l'altra 50% amb la "grama", la moneda local de la ciutat que forma part del sistema de pagament digital del Circuit de Comerç Social.

A través del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, hi haurà tres sessions informatives el 8, 14 i 22 de setembre per acompanyar a les empreses en la presentació i tramitació de l'ajut. Grameimpuls també oferirà acompanyament per preparar els expedients de sol·licitud que es presentaran a l'Oficina d'Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC).