Skip to main content

Economia

L’Agrupació impulsa la creació d’un mercat artesanal

  • Toni Salvador

L’Agrupació del Comerç i la Indústria prepara una nova cita amb el comerç de Santa Coloma. El pròxim 17 de juny, el carrer Pompeu Fabra entre l’avinguda Generalitat i Sant Carles acollirà una fira-mercat d’estiu. Les parades d’alimentació ecològica i de proximitat, i de productes artesanals i naturals seran les protagonistes d’aquesta iniciativa, que es podrà visitar entre les 10 i les 19 hores.

Des de l’entitat colomenca assenyalen que en els últims  anys, aquest tipus de fires no s’han acabat de sortir: “des de fa un temps, les fires-mercat han experimentat una davallada constant en  el nombre de parades participants”. Per això, l’Agrupació ha anunciat una “reformulació del projecte on la qualitat, la varietat i la participació activa del comerç local siguin els protagonistes del projecte”. 

L’última experiència que exemplifica aquest fenomen és la cancel·lació de l’Open Night. La majoria de comerços, davant l’experiència dels últims anys, van decidir no col·laborar-hi, precipitant la xifra de participants dels 79 inscrits l’any passat a només 33. El 2021, un any plagat de restriccions per la covid, es van inscriure 72 comerços. “Creiem que s’ha de treballar per la transformació dels models actuals de producció i consum per així revertir la situació actual”, apunta l’Agrupació.

L’impuls al comerç de proximitat, una de les tasques principals de l’entitat, fins i tot s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Concretament, el número 12 està dedicat a la defensa de la producció i el consum sostenible. “El projecte de fires-mercat és una bona oportunitat per visibilitzar i impulsar el comerç local, així com el consum responsable i sostenible”, sentencia l’entitat.