Skip to main content

Economia

Nova línia de beques locals per alumnes de secundària

  • Xavi López

El passat 24 de març va celebrar-se a la plaça de la Vila la Fira Santa Coloma Orienta, on l’alcaldessa Núria Parlon va anunciar que es posarà en marxa un programa de beques per als estudiants de batxillerat i formació professional que no hagin rebut cap ajut estatal. 

L’objectiu de les ajudes és el de combatre l’abandonament escolar prematur a la ciutat. Aquestes serviran per ajudar els estudiants a afrontar els costos econòmics d’aquestes disciplines i compensar les denegacions de les beques del Ministeri d’Educació.

Per poder-hi accedir, els estudiants hauran de justificar la seva matriculació a un curs de batxillerat o cicles formatius, tant a la ciutat com fora d’ella. Les beques finançaran la matrícula i el transport si els estudis es realitzen fora de la ciutat. Les beques s’atorgaran en funció de criteris econòmics i els estudiants hauran d’haver demanat la beca del Ministeri d’Educació i Formació Professional. En cas de denegació, podran accedir a les beques de l’Ajuntament per no haver de renunciar als seus estudis.

En aquest sentit, Santa Coloma té un alt índex d’abandonament escolar prematur als estudis de batxillerat (30%) i també als estudis de formació professional de grau mitjà (24%). Així doncs, les beques són una mesura per incentivar la permanència al sistema educatiu formal durant els cursos de l’educació postobligatòria i aconseguir una titulació, el que facilita la inserció laboral i l’aconseguir professions millor remunerades.